Läs våra senaste utflyktsrapporter:

Fladdermusutflykt, besök på tomatodlingen i Varv och Bondebackadagen ! Klicka här!

MBF:s tält på Bondebackadagen den 30 augusti 2017
Foto: Christer Johansson

Vid ett flertal aktiviteter i år står Vättern i fokus. Den 27/5
        besökte föreningen Fjuk.
        Foto: Roger Larsson

Nya tillgänglighetsanpassade fågeltornet i Illersjö invigt den 11 juli
Motala kommun bjöd in till invigning av det nya tillgänglighetsanpassade fågeltornet i Illersjö som kommunen uppfört. Ett trettiotal deltagare dök upp vid invigningen som
gjordes av kommunekologerna Fia Sundin och Staffan Carlsson.
Det nya stabila fågeltornet ger nu en utmärkt möjlighet att
spana efter fåglar vid Illersjö våtmark. Parkering är markerad
vid gården bakom gårdsbutiken och därefter följer man en
grusad stig till tornet.

Höstutflykt till Tåkern kommer i programmet.

Söndagen den 1 oktober har föreningen sin traditionella Tran- och gåskväll vid Tåkern i Svälingetornet i samverkan med Naturum Tåkern.

2017-04-05

Positiv medverkan på föreningsmässan

Föreningsmässan i Motala Sporthall hölls 2017 den 1/4 och var välbesökt. Evald Markheden, som byggde upp och bemannade MBF:s monter berättar att han nog lyckats få med ett litet antal nya medlemmar av den tillströmmande allmänheten. Åtskilliga tidigare MBF-medlemmar passerade också förbi MBF-montern.