Läs våra senaste utflyktsrapporter:
Guidning längs unika Lillån söder om
Boxholm! Klicka här!

Vid ett flertal aktiviteter i år har Vättern stått i fokus. Den 27/5
        besökte föreningen Fjuk. Vid månadsträffen den 13 december         visas det bilder från Vättern.
        Foto: Roger Larsson

Nya tillgänglighetsanpassade fågeltornet i Illersjö invigt den 11 juli
Motala kommun bjöd in till invigning av det nya tillgänglighetsanpassade fågeltornet i Illersjö som kommunen uppfört. Ett trettiotal deltagare dök upp vid invigningen som
gjordes av kommunekologerna Fia Sundin och Staffan Carlsson.
Det nya stabila fågeltornet ger nu en utmärkt möjlighet att
spana efter fåglar vid Illersjö våtmark. Parkering är markerad
vid gården bakom gårdsbutiken och därefter följer man en
grusad stig till tornet.

MBF:s tält på Bondebackadagen den 30 augusti 2017
Foto: Christer Johansson

2017-05-09

Rekorddeltagande vid utflykt till Illersjö!

Nästan 50 deltagare! var med vid MBF:s fågelutflykt till Illersjö våtmark den 3/5.
Det blev en härlig kväll med fin samvaro. Bland alla observationer noterades ruvande sångsvan, medan knölsvanar i övrigt var dominerande i sjön. Många krickor och knipor, ett skedandspar, snatterand, vigg, fisktärnor, flera ladusvalor som jagade över sjön, sävsparv och skönsjungande lövsångare.
En riktigt fin fågelsjö nära Motala som inte sällan bjuder på överraskningar och med glädje kan besökas året om.

/Christer Johansson